NORGE- SVERIGE- FINLAND = VENNSKAPSHELG 14.-15. OKTOBER

Norge- Sverige- Finland + Martin Luther  = vennskapshelg i oktober.

Gjennom mange år har det vært besøk og vennskap mellom Nedre Eiker menighet, Mjøndalen menighet, St. Karins forsamling(Turku Finland) og Enköping forsamling(Sverige). Dette har vært et samarbeid med foreningen Norden, som nå er nedlagt.
13.-15.oktober kommer gjester fra Finland og Sverige hit til oss. Vi er glade for at vi får i alt 8 personer på besøk denne helgen. Martin Luther, reformatoren og grunnleggeren av vår Lutherske kirke,har vi felles i Norden. Vi vil på vår måte markere 500 års jubileet for reformasjonen gjennom ulike arrangement denne helga.

Lørdag 14. oktober:

Kl. 16.00 – 17.00 - ”BLÅ-TIMEN” i Nedre Eiker kapell
Velkommen til en time med sang, dikt og kapell- historie.

Kl. 17.30 – 18.30 Mat-servering i Nedre Eiker menighetssenter.

Kl. 18.30 – 20.00 - Kulturkveld i  Nedre Eiker menighetssenter
Velkommen til kulturkveld med sang, musikk-innslag og quiz. I tillegg blir vi kjent med ”Den ukjente Luther” ved Trond Bollerud.

Søndag 15. oktober:

Kl. 11.00- Gudstjeneste i Mjøndalen kirke

Kl. 15.30- Forestillingen ”Katharinas stemmer” i Nedre Eiker kirke
”Katharinas stemmer” er et kirkespill om nonnen Katharina von Boras flukt fra klosterlivet i Marienthron. Det brakte henne nordover til reformasjonens ledere, og Katharina ble senere gift med Martin Luther. En utrolig historie!